Nu da inapoi cand iti este greu !!!

Posted: January 25, 2012 in Uncategorized
Tags: , ,

Nu da inapoi cand iti este greu !!!

Cum am spus mai sus , NU DA INAPOI !!! Astazi am sa iti vorbesc putin despre unul din cele mai memorabile momente ale jocurilor olimpice de la Barcelona 1992.  Nu cred ca cineva dintre voi a vazut jocurile olimpice atunci, poate multi dintre voi nici nu erati nascuti atunci, nu asta este important. Important este un moment ce a ramas si va ramane in istorie.  In cursa de 400 de m , de la jocurile olimpice un atlet pe nume Derek Redmond avea sa faca istorie. Nu cred ca stii de ce a facut istorie. Sigur te vei gandi ca a castigat cursa, ca a doborat un record mondial. Te inseli amarnic, nu a facut lucrul acesta.

Healthy food

Derek era favorit la medalia de aur in acel an in competia de 400 de m, insa faptul ca esti favorit sau ca esti nr. 1 pe hartie nu inseamna nimic. Cursa de 400 de m a inceput cu un Derek Redmond abitionat sa castige si sa dovedeasca ca este cel mai bun. Dupa 150 de m a simtit o durere insuportabila, facuse o ruptura de tendon. Nu cred ca ar fi cineva in situatia aceea sa mai continue sa mearga, ce sa mai zic sa duca cursa pana la sfarsit. Dupa momente bune de durere , Derek isi aduce aminte pentru ce a venit acolo. “A venit sa termine cursa”. Cand lumea din jur il ruga sa nu mai continue el s-a ridicat si a inceput sa mearga mai departe. Din tribune a aparut cineva care a venit imediat in ajutorul lui, acesta fiind tatal sau. Acesta din urma ii spune: “Nu trebuie sa faci asta” ,constient de durerile cumplite prin care trece fiul sau. Derek auzind ce are de spus tatal sau vine cu raspunsul “Ba da , trebuie”. Atunci tatal intelegand ambitia si determinarea fiului de a nu da inapoi chiar cand durerea este un obstacol, il ajuta spunandu-i ” Bine , vom termina cursa impreuna. ” Acestia au continuat cursa , tatal tinandu-si fiul care se afla in dureri insuportabile. Inainte de linia de sosire, tatal lui Derek il lasa sa termine singur cursa. La finalul acesteia fiind aplaudat in picioare de 65.000 de oameni.
Ceea ce vreau sa intelegi este ca atunci cand iti doresti ceva si ai muncit din greu pentru acel “ceva” daca nu cedezi nu ai cum sa dezamagesti. Multi din cei care isi aduc aminte sau care au fost prezenti acolo nu stiu cine a castigat proba de 400 de m in ziua respectiva. ( A fost Quincy Watts, a trebuit sa caut putin 🙂 , a doborat chiar si un record olimpic atunci). Morala acestei “povesti” NU CEDA CAND ITI ESTE MAI GREU !!! Mergi mai departe pentru ca la final lumea iti va aprecia efortul si te va rasplati pentru asta.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s