Cate calorii arzi facand sex ?

Posted: February 1, 2012 in Uncategorized
Tags: , , , ,

Stiu ca e un blog cu activitati sportive, dar si sexul este tot o “activitate sportiva” .  Daca tot esti aici eu zic si cred ca este bine sa stii cum poti sa scapi de kilogramele in plus facand ceva care sigur iti place (daca nu iti place , e ceva in neregula cu tine ).  Se tot aude ca sexul slabeste, dar cum este posibil, te intebi ? Atractia sexuala, nelinistea, hormonii secretati de corp in timpul preludiului si actului sexual, framantarea psihica, pregatirea pentru sex, efortul muscular din timpul sexului, emotiile – toate acestea par sa arda foarte multe calorii.

L-Carnitina

Specialistii spun ca doar pregatirea patului arde 40 de calorii. Tot specialistii au sustinut ca cel care face primul pas arde 45 de calorii pe cand cel timid arde 15 calorii. De aici tragem concluzia ca daca esti curajos arzi mai mult …
Jumatate de ora de sex poate arde pana la 150 de calorii in medie, iar recordul il detin pozitiile sexuale “acrobatice”. Spre exemplu, pozitia “69” practicata in picioare (daca ai o partenera mai slaba sau esti destul de bine facut) poate arde si 1200 de calorii.
Un studiu facut prin 2007 a constatat ca daca faci sex de 4 ori pe saptamana, poti arde calorii cat pentru 50 de km de mers pe jos (TENTANT!!! nu?? ). Aici este o mica problema, studiul nu spune exact in ce pozitii si cat de lunga este durata actului sexual . Depinde de tine cat, ce si cum , alegi sa o faci.
P.S. Pozitia misionarului arde cele mai putine calorii, asa ca urmatoarea data cand faci sex si nu gasesti un motiv bun, poti sa o bagi pe asta: “stii ca pozitia asta nu arde prea multe calorii” (stiu e o gluma cam proasta, asta e … PROMIT sa nu mai fac glume).

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s