Cum scapam de febra musculara ?

Posted: February 4, 2012 in Uncategorized
Tags: , ,

Atunci cand vrem sa facem miscare pentru prima data sau dupa o pauza mare vrem sa ne apucam din prima zi ca si cum am participa la un concurs de  “Strongest Man”. Tragi tare din prima secunda, ceea ce nu e rau doar ca pentru inceput corpul tau nu este obisnuit cu efortul fizic.  Febra musculara incepe dupa 24-48 de ore de la terminarea unui antrenament intens sau dupa exercitii neobisnuite pentru corpul tau.  Febra musculara dispare in decurs de 72 de ore de la aparitie. Pentru a atenua durerile musculare exista cateva terapii. Mai jos ai sa gasesti 5 sfaturi pentru a scapa de febra sau a atenua durerea.

fitness model

1. Aplica gheata imediat dupa terminarea exercitiilor. Gheata atenueaza inflamatiile care pot aparea odata cu durerea musculara, astfel reducand durerea.

2. Incearca sa “intinzi” durerea. Poti sa faci cateva miscari de stretching pentru a intinde muschiul.Durerea musculara face ca muschiul sa se contracte, astfel noi daca aplicam exercitii de stretching il ajutam sa isi revina la forma initiala. Trebuie sa faci exercitiile in asa fel incat sa rezisti 30 de secunde si sa repeti de 3-4 ori. Fa-ti un obicei din a intinde mereu fiecare grupa musculara majora imediat dupa antrenament.

3. Relaxati muschiul cu o baie fierbinte, daca aveti cada cu jeturi indreptati jetul catre zona cu probleme. Incearca sa te relaxezi lasand caldura si apa sa patrunda pentru a oferi beneficii terapeutice.

4. Adauga 2 cesti de sare intr-o baie fierbinte pentru a trage toxinele din organism, acest lucru sedeaza sistemul nervos si relaxeaza muschiul.

5. Aplica balsamuri aromatice si analgezice pentru calmarea durerilor prin penetrarea pielii si reducerea disconfortului muscular din cauza surmenajului.
 

Advertisements
Comments
  1. Foarte bune sfaturile!
    Multumesc mult!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s