Beneficiile saritului corzii

Posted: March 22, 2012 in Uncategorized
Tags: ,

Daca ieri am spus doar motivele pentru care sa alegi sa sari coarda si ca acest exercitiu este foarte bun pentru organism, acest exercitiu nu necesita aparate sofisticate si scumpe, e pentru toata lumea.
Colegiul American de Medicina Sportiva recomanda sa facem miscare 30 de minute pe zi de cat mai multe ori pe saptamana. Pentru a ajunge la idealul tau in sport poti merge sa iti faci abonament la sala sau iti poti cumpara o coarda cu care sa iti faci treaba si sa ajungi la obiectivul tau.

coarda


Care sunt beneficiile saritului corzii??
Beneficiile saritului corzii sunt urmatoarele:
Forta in brat
Orice tip de corzi elastice iti vor intari bratul si in acelasi timp vor lucra si umerii. Exercitiul lucreaza in mod special tricepsul,bicepsul si deltoidul. Daca cresti complexitatea sau greutatea corzii, aceast lucru te va ajuta din ce in ce mai mult, pentru ca in felul acesta bratul va lucra mai mult si astfel il vei lucra si forma mai frumos.
Forta in picioare
Saritul corzii lucreaza enorm de mult picioarele, in acelasi timp acest exercitiu iti ofera si o intarire a muschilor de la picioare prin simplul fapt ca , pentru a sari coarda trebuie sa ne propulsam in aer, deci sa impingem in pamant cu varfurile iar acest lucru ajuta enorm de mult. Acest exercitiu lucreaza bicepsii femurali,tendonul popliteu,gambele, etc (toti muschii picioarelor).
Pierderea in greutate
Saritul corzii lucreaza muschii corpului care la randul lor lucreaza pentru a obtine macronutrienti pentru recuperare pe care ii obtine din mancarea pe care o mancam.Cand utilizezi mai multa energie decat poate corpul tau sa creeze din dieta ta, atunci grasimea din tesutul adipos este rupta si folosita. In acest fel scapam de kilogramele in plus.
Sanatate pentru inima si plamani
Pentru a crea energie corpul nostru are nevoie de oxigen,pentru a forma un proces numit respiratie aeroba. In acest proces oxigenul este expus mancarurilor din dieta sau grasimilor din organsim pentru a crea energie.Cand sari coarda sau faci alte exercitii aerobice intr-un mod regulat, acest lucru intareste inima si plamanii. Acest lucru duce la o sanatate mai buna, atat cardiovasculara cat si respiratorie.

Acum ca stii si beneficiile saritului corzii, iti urez succes la sarituri.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s