Vointa mai presus de orice

Posted: May 19, 2012 in Uncategorized
Tags: ,

Se spune ca daca ai vointa poti reusi orice. Ce este de fapt vointa??? In DEX , gasesti cuvantul vointa si ni se spune ca este : ” VOÍNŢĂ, voinţe, s.f. 1. Funcţie psihică caracterizată prin orientarea conştientă a omului spre realizarea unor scopuri şi prin efortul depus pentru atingerea lor. ♦ Trăsătură de caracter manifestată prin decizie fermă şi perseverenţă în învingerea piedicilor, greutăţilor, încurcăturilor de orice fel. 2. Ceea ce hotărăşte cineva; hotărâre, decizie, voie. ♦ Învoire, consimţământ, permisiune. 3. Intenţie, scop, ţel, ţintă. 4. Dorinţă, poftă, chef. ”
Din ce intelegem si din DEX vointa inseamna perseverenta in invingerea piedicilor. Nu conteaza ca sunt piedici fizice sau psihice, tot ce trebuie sa stii este ca le poti invinge si ca dupa “ploaie” mereu apare si curcubeul. Cel ce are o vointa pentru a realiza ce altii doar viseaza in 99 % dintre cazuri va ajunge un exemplu demn de urmat si de altii care vor sa isi impinga limitele cat mai sus. Vointa pentru unii, dorinta pentru altii, de a face sport vine din interioarul tau. Nu oricine poate face sport de performanta pentru ca nu pune suflet si nu o face cu pasiune si devotament. Cu totii putem face miscare pentru o viata sanatoasa, important este sa vrei si sa iti “depasesti” limita de confort. Un citat celebru spune asa:
“VIATA INCEPE DINCOLO DE LIMITA TA DE CONFORT. “

blair witch gym

Daca in viata orice ar fi usor va imaginati ca cu totii am fi: bogati, plin de muschi, am avea cu totii 6 pack si multe altele.
Dumnezeu ne-a trimis pe acest pamant pentru a ne dezvolta, pentru a lasa ceva in urma. Daca tu nu faci nimic pentru tine, nu faci nimic sa fii tinut minte de cei ce au sa vina dupa tine de ce te mai plangi ca toate iti merg asa cum iti merg. Trebuie sa ai o gandire pozitiva, stiu ca in viata nimic nu e FREE ca totul vine muncind. Cum a spus si Lance Armstrong “Pain is temporary. It may last a minute, or an hour, or a day, or a year, but eventually it will subside and something else will take its place. If I quit, however, it lasts forever.”
Asa ca daca vrei pentru inceput sa arati bine in costumul de baie atunci cand vei merge in vara la mare misca fundul de pe scaun si dute sa faci miscare. Nu te mai gandi ca dupa o luna GATA !!! esti bestial sau ai sa cresti cat altii in 2 ani, in sport pasii sunt precum ai unui bebelus cand vine vorba de reusite. Acum te las, sperand ca ti-am dat un impuls sa faci ceva cu viata ta sportiva. O zi buna.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s