10 motive pentru care ar trebui sa utilizam Battle Ropes

Posted: January 7, 2014 in Uncategorized
Tags: , , ,

Salutare tuturor, scuze pentru lipsa postarilor. Dupa o absenta de cateva luni,(motivata prin lipsa de timp, odata cu plecarea la Londra), revin cu un articol nou.  Traind in Londra cateva luni, am descoperit la sala de acolo, un “aparat” nou, BATTLE ROPES ( nu stiu cum as putea sa le traduc in romana) , dupa ce am inceput sa le utilizez , am devenit dependent de ele. Unul din motive pentru care adoram aceste franghii , perioada scurta de utilizare (30-45 secunde) ,la o intensitate dementiala. Nu stiu care alt aparat te poate “munci” , la fel de mult ca acesta. Daca sala in care mergi dispune de aceste franghii, nu ezita sa le incerci, dupa un timp te vei obisnui cu ele, poate chiar te vei “indragosti” de ele si vei lucra zilnic cu ele.

motive pentru a trai fericit

 

Am sa iti spun 10 motive pentru care lucrul cu aceste franghii este benefic. Motivele sunt urmatoarele :

 • Antrenamentele sunt rapide si eficiente.

Daca nu dispui de mult timp la dispozitie pentru a te antrena, nu dispera. Daca ai la indemana aceste franghii, e destul sa lucrezi cu ele 20 de minute si dupa te vei simnti ca atunci cand ai lucrat cu gantere/aparate o ora.

 • Topeste grasimea precum o “tigaie”

Daca alegeti sa faceti un HIIT( High intensity training)(antrenament de intensitate) cu aceste franghii,trebuie sa stiti ca puteti arde in medie intre 300 si 500 de calorii , intr-un interval de 30 de minute. Asa ceva nu este posibil la alte aparate. Nu doar ca arde calorii pe moment ,dar timp de 36 de ore, corpul va intra intr-o stare de “ardere” continua si te vei simnti minunat, iar acest lucru se va vedea. Daca vrei sa stiti mai multe despre arderea de dupa, cautati EPOC effect pe google si veti descoperi lucruri noi.  EPOC effect pe Wiki.

 • Arzi grasime si pui masa musculara in acelasi timp

Cu aceste franghii iti vei duce metabolismul la un alt nivel,vei lucra cum nu ai mai lucrat cu nici-un aparat. Alege sa alternezi exercitiile ,sa folosesti intervale diferite de timp, vei simti cum vei arde grasimea din jurul umerilor, bicepsilor, etc iar in acelasi timp vei pune si masa musculara.

  motive pentru a trai fericit

 • Antreneaza-te afara (in aer liber)

Nu exista un sentiment mai frumos ,decat sa te antrenezi afara, in aer liber. Daca conditiile meteo sunt favorabile si te poti antrena afara, nu ezita sa o faci. Te vei simnti mult mai bine, plus ca daca e si soare afara posibil sa prinzi si putin bronz.

 • I-a cu tine franghiile

Daca pleci intr-o vacanta,excursie, i-a cu tine franghiile. Nu doar ca nu vei avea nevoie de mult spatiu pentru ele, dar vei fi mult mai fericit si cu moralul ridicat dupa un antrenament cu ele pe un teren “nou”.

 • Incearca ceva nou

Antrenamentele cu franghii, sunt mereu ceva nou. Nu sunt precum banda,bicicleta, sau alte aparate (de tip cardio), aici poti combina o varietate de exercitii. Vei ajunge sa nu te mai plictisesti de ea.

 • Nu necesita instalatii complicate

Pentru a utiliza franghia, nu ai nevoie de instalatii comlicate, de aparatura scumpa. Le poti prinde de ce ai tu la indemana, un stalp, copac, etc.

 • Nu trebuie sa te “ucizi” cu exercitiile

Daca esti la inceput sau abia iti revii dupa o accidentare,  nu incerca sa dai din prima 100% , urca treptat. Antrenamentele pot fi uneori brutale, STAY SAFE !!!

 • Lucreaza mai multi muschi in acelasi timp

Cu aceste franghii poti face foarte usor tranzitia de la un antrenament pentru umeri si picioare , la unul in care utilizezi abdomenul si bicepsii.

 • Cauta un partener

Antrenamentele sunt mereu mai eficiente atunci cand esti intr-o echipa. Va veti motiva/ambitiona, sa fiti mai bun decat “competitorul”, daca ai posibilitatea sa te antrenezi cu cineva, nu ezita.Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s