Este alimentatia sau sportul mai important pentru slabire si sanatate ?

Posted: January 8, 2014 in Uncategorized
Tags: , , , , , ,

Care este mai importanta ??? Dieta sau Sportul ???
Atunci cand vrem sa obtinem rezultate si sa avem un corp frumos, adesea ne intrebam, ce sa alegem. Unii vor spune dieta, altii vor spune exercitiile fizice, iar altii iti vor spune ca ambele.

motive pentru a trai fericit

Adesea sunt intrebat, cat este de importanta o dieta pentru a avea un corp frumos si cat este sportul. Unii spun 80 % dieta, 20 % sport, altii 70% dieta , 30 % sport. Eu sunt de parere ca nu poti avea un corp bine lucrat cu o dieta proasta. Nu poti insela organismul, oricat te-ai antrena tu. Poti sa faci 2 antrenamente pe zi, in care sa arzi 1000 de calorii, atat timp cat tu mananci 4000-5000 de calorii, nu vei avea rezultatele unui care isi calculeaza alimentatia. Nu spun sa fii absurd si sa iti cumperi un cantar pentru bucatarie si sa cantaresti tot ce mananci, sugerez doar sa fii atent la cantitatea de mancare. * Putin si des

Exista o mare diferenta intre slabire prin dieta si slabire prin dieta si sport. Daca alegi sa slabesti doar cu dieta, corpul va avea de suferit pe viitor, nu doar ca nu va fi la fel de sanatos si de rezistent precum cel care a adaugat si sportul in program, dar sanatatea nu va fi la fel de buna ca a celui care face si sport. Putina miscare (minim 3 ori pe saptamana, 45-60 de min, nu te va ucide,iar dupa te vei simti minunat).

Nu vreau sa neg,calea mai usoara (pt. lenesi) pentru slabire este doar prin dieta. Dar daca alegi sa faci asta, va trebui sa stii ca regimul tau contine un numar limitat de calorii, pe cand daca faci si sport vei putea adauga calorii pentru ca prin miscare vei arde calorii in plus ,fata de cineva care alege doar dieta.
Chiar daca zicala “abdomenul il faci in bucatarie” , este pe jumatate adevarata dupa parerea mea, pentru ca fara sport, antrenamente de cardio, abdomene de tot felul, etc, nimic nu va aparea.

motive pentru a trai fericit

Nu alege calea usoara pentru a slabi, doar cei lenesi ,cei care mereu dau vina pe “Nu am TIMP”, aleg sa mearga pe o dieta. Cei mai chibzuiti dintre noi aleg sa mearga pe dieta + sport pentru a ajunge acolo unde doresc.
Mult succes in realizarea tuturor obiectivelor.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s