Ambitia de a reusi imposibilul (Povestea echipei de fotbal Panyee FC)

Posted: May 10, 2013 in Uncategorized
Tags: , , , , , , ,

Am auzit / vazut acest clip despre aceasta echipa acum mai bine de un an, nu mai conteaza acest aspect. Important este ca ceea ce au reusit a fost o dovada a faptului ca atunci cand vrei , poti.
Panyee este un mic satuc pescaresc,aflat pe apele din Thailanda.

panyee FC

Actiunea clipului se petrece in 1986, cand satui sa tot vada meciurile de fotbal doar la televizor, decid sa i-a actiune si sa isi construiasca propria lor echipa. Singura problema era spatiul limitat pe care traiau, fiind un sat plutitor nu cred ca era foarte usor sa constuiasca un spatiu unde sa poata juca. Acum incepe partea frumoasa a actiunii , fiind ambitiosi si dornici sa “bata” mingea, se pun pe adunat materiale pentru constuirea locului de joaca. In cele din urma aduna toate cele trebuincioase si se pun pe constuit. In scurt timp au constuit locul, au delimitat terenul,dar ,au avut un mic impas, terenul nu era incojurat de nimic, iar mingea se ducea foarte des in apa, acest lucru nu a fost nici-un inconvenient. Intr-o zi, unul din copii din sat, a venit cu un fluturas in care se vorbea despre un turneu de fotbal, ei nestiind de valorea lor, se tot intrebau: “Daca sa participe ?? Daca erau buni ??? Daca se vor face de ras ???” .

panyee FC

Cu toate acestea se hotarasc sa participe pentru asi testa adevarata valoare. Odata cu decizia lor de a participa la turneu, primesc o surpriza din partea oamenilor din sat, constand in echipamentul de joc. Ajunsi la turneul de fotbal , descopera cu stupoare ca se descurca de minune cu mingea si “terenul” lor de acasa le aduce numai avantaje. Au ajuns pana in semifinale fara nici-un fel de probleme. Odata ajunsi in semifinale au inceput si problemele, pe o ploaie torentiala au inceput meciul, in prima repriza erau condusi cu 2-0 , iar lucrurile nu aratau deloc bine. Nefiind obisnuiti cu ghetele si cu suprafata de joc, ei nu numai ca abia isi tineau echilibrul dar trebuia sa joace bine pentru a avansa in turneu. Dupa finalul primei reprize se decid sa renunte la ghete si sa joace asa cum sunt ei obisnuiti, in picioarele goale. Constatand cu stupoare ca sunt mai “liberi” , mai “usori” si mult mai agili decat adversarii lor. Au echilibrat repede meciul cu doua goluri rapid, iar lucrurile incepeau sa arate foarte bine pentru Panyee FC. In ultimele minute de joc , adversarii au reusit sa inscrie un gol, iar meciul s-a terminat in defavoarea celor de la Panyee FC. Echipa a fost dezamagita de aceasta evolutie, insa cei din sat deja ii vedeau ca pe niste eroi pentru ca fiind primul lor turneu s-au descurcat mai mult decat onorabil. Dupa acesta intamplare in sat Panyee FC (fotbalul) a devenit ceva impresionat, a fost singura activitate de petrecere a timpului liber. Dupa aceasta intamplare au construit un teren nou, cu suprafata normala de joc (primul teren a fost construit din lemne). Din 2011 Panyee FC este una dintre cele mai prestigioase scoli de tinere talente din Thailanda de sud. Morala povestii este ca atunci cand ceva este sau pare imposibil , nu numai ca nu este ,dar imposibilul este posibil. Tot ce trebuie sa faci este sa vrei cu adevarat si sa “tragi” de tine pana la ultima secunda. Vizionare placuta.

Leave a comment