10 tipuri de flotari pentru un corp mai puternic

Posted: April 3, 2012 in Uncategorized
Tags: ,

Flotarile le vedem executate in mai toate mediile in ziua de azi si cred cu tarie ca este unul dintre cele mai bune exercitii inventate de om. Flotarile sunt de mai multe feluri, acestea pot intari abdomenul, picioarele,spatele, aproape orice muschi din corpul uman. Mai jos vei gasi 10 tipuri de flotari pentru un corp mai puternic.

flotari

Categoria 1
Flotari care schimba pozitia genunchiului. Aducand genunchiul catre cot sau piept abdomenul,umerii si soldul trebuie sa munceasca mai mult pentru a nu te lasa sa cazi.

1.Flotari cu genunchiul la cot
Incepe din pozitia de sus cu spatele drept si coboara usor corpul cu o miscare controlata. Cand ajungi jos adu genunchiul in dreptul cotului (exact ca in poza). Apoi readu genunchiul la pozitia initiala. Nu uita sa schimbi partile.

flotari

2.Flotari cu genunchiul la piept
Incepe din pozitia de sus cu spatele drept si coboara usor corpul cu o miscare controlata. Dupa ce ai executat flotarea, cand ajungi la partea de sus duci genunchiul la piept. Repeta miscarea, aducand genunchiul in pozitia initiala, dupa care cobori corpul pentru a face flotarea. Nu uita sa alternezi.

flotari

Categoria 2
Flotari care schimba pozitia bratelor. Schimbarea bratelor pune presiune mare pe bratul pe care se mentine toata greutatea, astfel tricepsul, pieptul sunt pusi la un efort mai mare pentru a te mentine in echilibru.

3.Flotari cu bratele alternativ pe langa corp cu un picior in aer
Incepeti din pozitia de sus cu o mana mai departata fata de cealalta. Ridica piciorul opus mainii care este in fata (vezi poza). Tine spatele drept si incepe sa faci flotarile. Nu uita sa alternezi.

flotari flotari

4.Flotare intr-o singura mana
Incepe flotarea ca si cum ar fi o flotare normala, cand ajungi sus ridici o mana deasupra capului. Dupa ce ai facut asta revii la pozitia initiala si repeti miscarea.

flotari

5.Flotarile razboinicului
Incepe de jos dintr-o flotare normala iar cand ajungi sus intoarce corpul ducand mana cat mai sus in aer. Apoi revii la pozitia initiala si repeti miscarea.

flotari

Categoria 3
Flotari care implica miscarea piciorului. Atunci cand misti piciorul intregul centru de echilibru este dat peste cap. Greutatea este distribuita diferit catre brate si picioare.

6.Flotari cu lovitura de picior in lateral
Se incepe executia dintr-o pozitie de flotare normala se coboara corpul dupa care atunci cand se ajunge jos se impinge piciorul in lateral. Dupa care se revine la pozitia initiala si se executa din nou. Nu uita sa schimbi piciorul.

flotari flotari

7.Flotare cu piciorul din interior si brat opus
Se incepe din pozitia de jos, iar atunci cand ajungi sus se intoarce corpul impingand piciorul catre bratul opus. Apoi se revine la pozitia initiala si se repeta exercitiul. Nu uita sa schimbi piciorul.

flotari

8.Flotari cu rasucire de sold
Incepe flotarea din pozitia de sus. Cand ajungi jos intinde piciorul sub corpul tau astfel incat sa rasucesti soldul. Revino la pozitia initiala si repeta miscarea.

flotari

Categoria 4
Flotari care schimba unghiul miscarii.Aceste flotari sunt create pentru a pune presiune mai mare asupra deltoidului si al tricepsului.

9.Flotari cu picioarele lipite de perete
Exact ca o flotare normala doar ca de data aceasta picioarele vor fi lipite de perete. Coboara pieptul, incearca sa faci tot posibilul sa tii coatele in lateral.

flotari flotari

10. Flotari Rooney
Fiind in pozitia de start de sus, se departeaza picioarele. Coboara capul si pieptul cat mai jos.

flotari flotari

Trageti fruntea cat mai aproape de sol, in timp ce apasati corpul inapoi in sus.Termina cu soldurile sus, capul jos si coatele extinse.

flotari flotari

Comments
  1. Cristian says:

    Bune exercitii, dar trebuia specificat ce muschi sunt solicitati in fiecare tip de flotatre.

  2. ady says:

    Corpul asta l-ai facut numai cu flotari,abdomene?Nu ai facut sala?

  3. ady says:

    ok am inteles;P

  4. ady says:

    Se dezvolta bine masa musculara cu flotari, tractiuni ?As vrea sa imi maresc masa musculara inainte sa ma apuc de sala 😛

Leave a comment